Een moment geduld a.u.b.

Webtool Safety Culture Ladder

30 dagen gratis toegang met een proefabonnement

Probeer het zelf

Webtool Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder (voorheen bekend als de Veiligheidsladder) is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen (cultuur & gedrag) in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd.

NEN beheert de Safety Culture Ladder en heeft de Webtool Safety Culture Ladder ontwikkeld. Met deze webtool kunnen bedrijven een zelfinventarisatie uitvoeren als onderdeel van een certificatietraject. De zelfinventarisatie kan ook uitgevoerd worden los van een certificatietraject bijvoorbeeld als een eerste 0-meting of om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de aspecten van de SCL.

U leest hier meer over het certificatieschema Safety Culture Ladder →

Hier vindt u meer informatie over de verschillende certificeringsproducten →


Hoe werkt deze webtool?

De webtool biedt een Self Assessment Questionnaire (SAQ) en mogelijkheden tot de opbouw van een Online dossier.

Voordat u start, is het belangrijk bekend te zijn met de treden van de Safety Culture Ladder. Er zijn vijf treden en de laddertreden geven de ontwikkelingsfase aan waarin in een bedrijf zich op het gebied van veiligheidsbewustzijn begeeft.

Hier vindt u meer informatie over de verschillende treden →


SAQ

Aan de hand van vragen uit de SAQ krijgt u inzicht in de veiligheidscultuur van uw organisatie en die van uw medewerkers. Er zijn twee vragenlijsten beschikbaar: de SAQ Compact en de SAQ Extended. De vragenlijsten zijn opgebouwd volgens het certificatieschema van de Safety Culture Ladder. Als beheerder van de webtool kunt u eenvoudig de vragenlijst(en) versturen en beheren. De vragenlijsten zijn geschikt voor alle personen die werkzaam zijn binnen een organisatie: voor de operationele medewerker, de manager, de staffunctionaris enz.

Lees hier meer over de SAQ


Online Dossier

Met het Online dossier kunt u als gebruiker derden (bijvoorbeeld een certificerende instelling of inkoper) inzage geven in de stand van zaken omtrent uw veiligheidscultuur . U plaatst zelf de documenten in dit Online dossier en geeft aan welke ‘lezers’ deze documenten kunnen inzien. U kunt de volgende documenten delen: SAQ rapportage, GAP analyse, een actieplan, een SAQ statement en een ervaringsstatement.

Voor Lezers van het Online dossier

Bent u werkzaam bij een LCI? Of bent u opdrachtgever/inkoper? U heeft als lezer inzage in het Online dossier van uw klanten/contractanten. U ontvangt van NEN een e-mail om een wachtwoord aan te maken. Met uw e-mailadres en wachtwoord kunt u vervolgens inloggen en de documenten uit het Online dossier bekijken.

Lees hier meer over het Online dossier


Voordelen van Webtool Safety Culture Ladder

  • Keuze uit een korte SAQ (SAQ Compact) en een zeer complete SAQ (SAQ Extended)
  • Eenvoudig SAQ-uitnodigingen versturen
  • Duidelijke rapportages
  • LCI’s uitnodigen tot inzage van uw documenten
  • Verplicht hulpmiddel bij de certificatieproducten SCL Light en Approved Self Assessment.

Probeer ‘Webtool Safety Culture Ladder’ nu gratis 30 dagen uit.
U heeft hierbij geen aankoopverplichting en het proefabonnement stopt automatisch.

OF neem direct een abonnement. Voor bedrijven met 1-25 werknemers betaalt u € 154,-. Voor bedrijven met meer dan 25 werknemers betaalt u € 306,-.

Probeer het zelf

Trainingen

Wilt u meer leren over de Safety Culture Ladder? NEN organiseert de volgende trainingen:

Introductie in de Safety Culture Ladder (½ dag)
Deze introductietraining is een klassieke normtraining en gaat in op de inhoud en opbouw van de eisen van de Safety Culture Ladder. Deze training is interessant voor ieder die meer wilt leren over de filosofie en opbouw van het schema.
Meer informatie en inschrijven


Auditor training Safety Culture Ladder (2 dagen)
Doel van de training is om te leren de veiligheidscultuur in bedrijven te beoordelen conform het certificatieschema Safety Culture Ladder op trede 1 t/m 3. Tijdens de training leert u de verschillende bedrijfsaspecten van de Safety Culture Ladder kennen en herkennen aan de hand van praktijkoefening.
Deze training is interessant voor interne auditoren en systeemauditoren.
Meer informatie en inschrijven →