Een moment geduld a.u.b.

Webtool Safety Culture Ladder

30 dagen gratis toegang met een proefabonnement

Probeer het zelf

Webtool Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen (cultuur en gedrag) in bedrijven te meten. Hierbij ligt de nadruk op de veiligheidscultuur van de organisatie.

NEN beheert de Safety Culture Ladder (SCL) en heeft de Webtool Safety Culture Ladder ontwikkeld. Met deze webtool kunnen bedrijven een zelfevaluatie uitvoeren als onderdeel van een certificatietraject. De zelfevaluatie kan ook los van een certificatietraject worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld als een nulmeting of om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de aspecten van de SCL.

U leest meer over het certificatieschema Safety Culture Ladder →

Meer informatie over de verschillende certificatieproducten →


Hoe werkt deze tool?

De webtool bevat een Self Assessment Questionnaire (SAQ) en biedt de mogelijkheid een Online dossier op te bouwen.

Voordat u start, is het belangrijk te weten wat de treden van de Safety Culture Ladder zijn. Er zijn vijf treden, die de ontwikkelingsfase aangeven waarin een bedrijf zich op het gebied van veiligheidsbewustzijn begeeft.

Hier vindt u meer informatie over de verschillende treden →


SAQ

Aan de hand van vragen uit de SAQ krijgt u inzicht in de veiligheidscultuur van uw organisatie. Er zijn twee vragenlijsten beschikbaar: SAQ Compact en SAQ Extended. De vragenlijsten zijn opgebouwd volgens het certificatieschema van de Safety Culture Ladder.
Als beheerder van de webtool kunt u eenvoudig de vragenlijst(en) versturen en beheren. We adviseren u de vragenlijst naar een vertegenwoordiging van alle lagen in de organisatie te sturen, zoals de operationeel medewerker, de manager en de staffunctionaris.

Lees hier meer over de SAQ


Online Dossier

Met het Online dossier kunt u als gebruiker derden (bijvoorbeeld een certificerende instelling of inkoper) inzage geven in de stand van zaken van de veiligheidscultuur van uw organisatie. U plaatst zelf de documenten in dit Online dossier en geeft aan wie deze documenten kunnen inzien. U kunt de volgende documenten delen: SAQ-rapportage, GAP-analyse, een actieplan, een SAQ-statement en een ervaringsstatement.

Voor lezers van het Online dossier
Bent u werkzaam bij een CI? Of bent u opdrachtgever/inkoper? U heeft als lezer inzage in het Online dossier van uw klanten/contractanten. U ontvangt van NEN een e-mail om een wachtwoord aan te maken. Met uw e-mailadres en wachtwoord kunt u vervolgens inloggen en de documenten uit het Online dossier bekijken.

Lees meer over het Online dossier


Voordelen van Webtool Safety Culture Ladder

  • Kiezen uit een korte SAQ (SAQ Compact) en een uitgebreide SAQ (SAQ Extended)
  • Eenvoudig SAQ-uitnodigingen versturen
  • Resultaten monitoren met duidelijke rapportages
  • CI’s uitnodigen tot inzage in uw documenten
  • Is een verplicht onderdeel bij de certificatieproducten SCL Light en Approved Self Assessment

Probeer Webtool Safety Culture Ladder nu gratis 30 dagen uit. U heeft hierbij geen aankoopverplichting en het proefabonnement stopt automatisch.

Of neem direct een abonnement. Voor bedrijven met 1-25 werknemers betaalt u € 154,-. Voor bedrijven met meer dan 25 werknemers betaalt u € 306,-.

Probeer het zelf

Trainingen

Wilt u meer leren over de Safety Culture Ladder? NEN organiseert de volgende trainingen:

Introductie in de Safety Culture Ladder (halve dag)
Deze introductietraining gaat in op de inhoud en opbouw van de eisen van de Safety Culture Ladder. De training is interessant voor iedereen die meer wil leren over de achtergrond en opbouw van het schema.

Meer informatie en inschrijven

Auditor training Safety Culture Ladder (twee dagen)
Doel van de training is te leren de veiligheidscultuur in bedrijven te beoordelen volgens het certificatieschema Safety Culture Ladder op de treden 1 t/m 3. Tijdens de training leert u de verschillende bedrijfsaspecten van de Safety Culture Ladder kennen en herkennen aan de hand van praktijkoefening.

Deze training is interessant voor interne auditoren en systeemauditoren.

Meer informatie en inschrijven →